VIDEO. Mai multe localități din Satu Mare au fost lovite de grindină. Cum au fost afectate culturile

Mai multe localități din Satu Mare au fost grav afectate de o cădere de grindină. Apariția acestui fenomen meteorologic în luna mai este neobișnuită, atacând culturile și proprietățile oamenilor. Bucățile de grindină de dimensiuni mari au distrus plantele, copacii, grădinile și terenurile agricole ale localnicilor, iar, în doar câteva minute, bucățile de gheață de mărimea unui ou de porumbel au atacat tot ce le stătea în cale, scrie agromedia.ro

Curțile gospodarilor s-au umplut de gheață

Una dintre cele mai afectate zone din județul Satu Mare a fost localitatea Lazuri, acolo unde grindina și-a făcut apariția, lăsând gospodarii neputincioși la vederea fenomenului care distruge culturile. De asemenea, grindina a afectat și zona Țării Oașului, din cauza unei furtuni care a durat câteva zeci de minute, conform www.presasm.ro.

Nici Bucureștiul nu a fost lipsit de apariția grindinei. Pe data de 27 februarie 2021, mai multe localități din sudul țării au fost efectate de o ploaie însoțită de grindină. Deși acest fenomen este, mai degrabă, așteptat în timpul verii, mai mulți factori, asemenea temperaturilor ridicate, umezelii și răcirea brusă a vremii, au oferit fenomenului un mediu perfect de desfășurare.

În zonele menționate mai sus, specialiștii avertizează că vor exista averse cu caracter torențial ce vor depăși 30 de litri pe metrul pătrat, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii și mari și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.