Reacția lui Klaus Iohannis, după ce România a stabilit un nou record negativ de cazuri de coronavirus: „Este mult prea mult”

Klaus Iohannis a avut o primă reacție, după ce a fost anunțat un nou record negativ al cazurilor de coronavirus din România.

Șeful statului a făcut, din nou, îndemn la respectarea regulilor.

Șeful statului s-a arătat frustrat de creșterea continuă a numărului de cazuri.

Președintele a vorbit și despre mult discutatul vaccin pentru COVID.

Președintele României a avut o reacție sobră, după ce bilanțul de astăzi, 12 august, a arătat peste 1.400 de cazuri de infectare cu COVID-19, în ultimele 24 de ore.

„Azi, din păcate, iarăși avem un record total nedorit. Peste 1.400 de persoane găsite, de ieri până astăzi cu COVID-19.

Este mult, mult prea mult, și vă rog, vă invit pe toți să purtați mască, să păstrați distanța, pentru a scăpa de această epidemie”, a declarat șeful statului.

Klaus Iohannis, despre vaccin…

Totodată, președintele României a făcut declarații și despre vaccinul mult așteptat de o lume întreagă.

„Astăzi, la prânz, am discutat cu ministrul Sănătății pentru că am observat un interes deosebit pentru evoluția epidemii, dar și tema vaccinurilor.

În acest moment, în UE nu există un vaccin aprobat, însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare și sperăm ca într-un viitor cât mai apropiat să beneficiem de un vaccin împotriva COVID-19.

România este parte din acest efort și România s-a înscris în primă etapă pentru 10 milioane de doze, atunci când acest vaccin va fi disponibil în UE”, a mai spus Iohannis.Sursa spynews.ro