Lista ţărilor care vor cere paşaportul Covid. Când se vor introduce noile reguli

Da, e realitatea 100% si nu e o gluma proasta de 1 aprilie. Din pacate este realitatea pura.

Pașaportul Covid ar putea deveni obligatoriu nu doar pentru cei care călătoresc. Guvernul de la Londra ia în calcul ca pașaportul care atestă imunizarea să fie cerut şi la intrarea în pub-uri şi în supermarket.

Lista ţărilor care vor cere paşaportul Covid. Pe lângă Marea Britanie, Israelul a anunţat deja planul de a introduce astfel de reguli chiar de luna aceasta, scrie Romania TV.

State precum Spania, Italia, iau tot mai mult în considerare utilizarea paşaportului Covid. Mai mult, Suedia şi Danemarca au anunţat deja certificate electronice care să le permită oamenilor să călătorească în străinătate şi să ia masa în restaurante. Belgia, Germania, Franţa, se opun deocamdată unui astfel de document.

Ministrul britanic al Afacerilor Externe, Dominic Raab, a fost cel care a lansat ideea folosirii interne a paşaportului pentru vaccin. Propunerea nu pare să fie pe placul multor colegi din guvern, scriu jurnaliştii din Marea Britanie. Însă premierul Boris Johnson susține că testarea rapidă ar putea fi calea către redeschiderea societăţii. Israelul face însă paşi importanţi în introducerea paşaportului de vaccinare pe plan intern.

De pe 21 februarie, doar cetăţenii care au ambele doze de vaccin făcute şi aşa-numitul paşaport verde digital vor putea merge la teatru, cinematograf, la sala de fitness sau la restaurant.

Premierul Florin Cîţu spune că o discuție privind introducerea pașapoartelor de vaccinare anti-Covid-19 este încă una prematură. „Nu am avut această discuție în Guvern. Am văzut discuția în spațiul public. Nu cred că este momentul. Noi suntem în plină campanie de vaccinare, deci nu cred că este momentul să discutăm despre așa ceva”, spune Florin Cîțu