Incendiu de vegetație în Australia, într-o zonă aflată în lockdown. Zeci de case mistuite, șase pompieri au fost răniți

Cutremure, bolii, dezastre si ce mai urmeaza? Doar Dumnezeu stie…

Cel puțin 71 de locuințe au fost distruse de un incendiu de vegetație scăpat de sub control, în al patrulea cel mai mare oraș din Australia, Perth. Autoritățile i-au îndemnat pe localnici să ignore restricțiile impuse din cauza SARS-CoV-2 și să evacueze zonele amenințate de flăcări, scrie Observatornews.ro

Incendiu în apropiere de Perth, capitala Australiei de Vest

Incendiul din apropiere de Perth este cel mai mare din ultimii șapte ani
Un singur caz de coronavirus a băgat în lockdown 2 milioane de australieni

Sute de australieni din Perth au fugit în centrele de evacuare din cauza unui incendiu ce a mistuit aproape 9.000 de hectare de teren, informează BBC.

Până în acest moment au ars 71 de case, iar șase pompieri au suferit răni în lupta cu flăcările.

Autoritățile locale i-au sfătuit pe rezidenți să ignore practic restricțiile impuse din cauza unui singur caz de COVID-19 și să se adăpostească, ținând cont că riscul de infectare este considerat a fi mic.

„Cel mai important lucru este apărarea vieții. Așa că, dacă ești carantinat și se cere evacuarea, pur și simplu ar trebui să te evacuezi”, a explicat comisarul de pompieri Darren Klemm.

Incendiu din Wooroloo, care a izbucnit luni, se manifestă pe un perimetru de 100 de kilometri și arde la aproximativ 30 de kilometri est de Perth.

Vânturile puternice au făcut aproape imposibilă stingerea flăcărilor, iar tăciuni au fost observați la cinci kilometri de locul în care incendiul se manifestă puternic.

Meteorologii au prognozat vânturi de până la 75 de kilometri pe oră în cursul acestei zile, ceea ce ar putea alimenta flăcările în zonele populate.